BOOMSTAMWINKEL® 

             Meubels en Lampen van Hout en Staal

Wat voor hout gebruiken wij?

Dat is een vaak gehoorde vraag. Logisch ook. Het is fijn te weten dat u meubels en lampen koopt van goede kwaliteit.

Voor de meubels maken we gebruik van duurzaam hardhout. Het is een tropisch hardhout, wat betekend dat het harder is dan eikenhout.  Dit zorgt er tevens voor dat het hout heel lastig te bewerken is.   
Wij gebruiken hout wat van meerpalen afkomstig is. Dit hout heeft zijn prachtige natuurlijke uitstraling verkregen doordat het jarenlang, soms wel honderden jaren, in wind en water heeft gestaan. 
Oud hout is mooi, het heeft karakter, een verleden en een doorleefde uitstraling.

Om planken te krijgen worden de meerpalen eerst uit het water gehaald. De buitenste rand wordt er vanaf gezaagd. Alle planken gaan op een hoop. Wij sorteren de planken uit. Daarna worden ze naar de werkplaats getransporteerd met een vrachtwagen. Zo behouden we de extra lange lengtes van wel 5 meter! En dat is mooi, want wat is er mooier dan een meubel te maken met planken die bij elkaar horen?

Op de werkplaats aangekomen worden alle planken schoongemaakt en droog weg gezet. Ook dat is een enerverend werk omdat de planken vaak dik onder de modder, klei en schelpen zitten. Het duurt wel een paar maanden voor het hout zo droog is dat we het kunnen verwerken.


Onze lampen worden van de beste houtsoorten gemaakt; Eucalyptus, Eiken, Kastanje, Teak, Acacia of we gebruiken hout met een verleden. Hout afkomstig uit oude schuren, hooibergen en boerderijen. We maken ook lampen van meerpalen. Dit is een hardhout afkomstig uit de Nederlandse meren en zeeën. 

Doordat we gebruik maken van natuurlijke materialen, kunnen we niet garanderen dat de stam blijft zoals deze geleverd wordt. Er kunnen bv scheuren bij komen.

E-mailen
Bellen
Map
Info